Suomalainen ooppera verkkoon
Verkko-opetusmateriaalin julkistustilaisuus

torstaina 11.8.2011 klo 15-16 Sibelius-Akatemian auditorio, Töölönkatu 28

Verkossa ooppera tavoittaa teininkin

Opettajat ovat kokeneet oopperan opettamisen teini-ikäisille haastavaksi. Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen Suomalainen ooppera verkkoon -hanke tarttui aiheeseen: sen puitteissa on haluttu kehittää opettajille kättä pidempää hankalanakin koetun opetusaineen käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa. Verkko-opetusmateriaalia suomalaisesta oopperasta tuottava tutkimushanke käynnistyi syksyllä 2007, ja nyt sen ensimmäinen osio on valmis. Se sisältää oppimateriaalia Olli Kortekankaan säveltämään oopperaan Isän tyttö. Hankkeessa tuotettava materiaali on suunnattu yläkouluille, lukioille ja musiikkiopistoille. Aineisto on vapaasti ladattavissa verkossa ja siten jokaisen oppijan saatavilla asuinpaikasta riippumatta.

Hanke on toteutettu Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osaston ja Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun medialaboratorion välisenä yhteistyönä. Sibelius-Akatemian tutkijaryhmän muodostavat FT Liisamaija Hautsalo, professori Matti Huttunen sekä MuT Leena Unkari-Virtanen. Visuaalis-teknisestä toteutuksesta ovat vastanneet taiteen maisterit Virva Auvinen, Juho Jouhtimäki, Linda Kroman ja Liisa Tervinen. Mukana yhteistyössä on ollut myös Savonlinnan Oopperajuhlat.

Tervetuloa tutustumaan Isän tyttöön!

Suomalainen ooppera verkkoon -hankkeen materiaalia esitellään Sibelius-Akatemian Auditoriossa (Töölönkatu 28, Helsinki) torstaina 11.8.2011 klo 15-16, jolloin aineistoa esittelemässä ovat hankkeen työryhmän edustajat. Tilaisuus on osa Musiikinhistoria muuttuvassa, monikulttuurisessa maailmassa -kurssia. Ilmoitathan tulostasi keskiviikkoon 10.8. klo 9 mennessä sähköpostitse osoitteeseen karoliina.pirkkanen@siba.fi.